پیوند ها
کار تحقیقی بررسی و شناخت عوامل مضر و زیان بار در محیط کار شرکت ها بر مبنای بهداشت حرفه ای
توجه داشته باشید: درصورتی که شما صاحب اثر این فایل می باشید یا به هر دلیلی نسبت به فایل تحقیقاتی مذکور در این پست مالکیت معنوی دارید و درخواست حذف آن را دارید، در واتس آپ به شماره 09100636002 پیام دهید تا ظرف 24 ساعت نسبت به حذف فایل از روی سایت دانشجوسرا اقدام شود. در صورت تمایل و درخواست، دو مقاله به صورت رایگان (به نام پژوهشگر و دانشجو) در مجلات علمی معتبر پذیرش شده و چاپ می گردد. ((حفظ حقوق معنوی صاحب اثر در اولویت فعالیت سایت دانشجوسرا می باشد))
چکیده
بهداشت حرفهایعبارت است از سلامت جسمی روحی و روانی نیرویکاراست و زیرمجموعه آنبهداشتصنعتی، بهداشت کار و غیره میباشد.در بهداشت حرفهای بر سلامت فرد شاغل تکیه میشود.اهداف کلی بهداشت حرفهای تأمین، حفظ و ارتقای وضعیت جسمی، روحی و روانی فردی و اجتماعی کارکنان همه مشاغل، پیشگیری از بروز بیماریها و حوادث ناشی از کار و انتخاب کارگر متناسب با شغلی که قابلیت انجام آن را دارد، از جمله اهداف بهداشت حرفهای به شمار میروند. اشاره میگردد که منظور از بیماریها و حوادث شغلی آنهایی هستند که در حین انجام کار و بواسطه آن رخ میدهند. از جمله آنها میتوان به کریهای حرفهای ناشی از صدای غیر مجاز، بیماریهای پوستی و ریوی، سرطانهای شغلی و سایر بیماریهای ناشی از عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی و غیره اشاره نمود.وظایف متخصصین بهداشت حرفهای در راستای سیستمها و برنامههای اجرایی بهداشت حرفهای، رئوس تواناییها و وظایف متخصصین آن عبارتند از:
1) شناسایی، اندازه گیری، ارزشیابی و کنترل عوامل زیان آور محیط کار از طریق طراحی و نظارت بر ایجاد سیستمهای فنی تأمین بهداشت نظیر طراحی روشنایی، طراحی سیستمهای تهویه صنعتی، طراحی سیستمهای تصفیه آب و فاضلاب صنعتی و غیره.
2) بررسی نحوه انجام کارها از نظر اصول ایمنی و ارگونومیک کار و ارایه روشهای صحیح انجام آنها.
3) طراحی و نظارت بر ایجاد پستهای کار ارگونومیکی نظیر پستهای کار کامپیوتری، پستهای کار مونتاژ، پستهای کار تحریری، طراحی ارگونومیکی ابزارهای کار دستی، کنترلها و نشانگرها و .....
4) آموزش نکات ایمنی و بهداشت حرفهای محیط کار به کارگران.
5) تأمین، آموزش و نظارت بر نحوه استفاده از وسایل حفاظ فردی توسط کارگران.
فهرست مندرجات
صفحه
|
عنوان
|
13 |
فصل 1:معرفی شرکت.................................................................................................................. |
14 |
1-1) مقدمه.................................................................................................................................. |
15 |
2-1) چارت سازمانی................................................................................................................... |
16 |
3-1) خط تولید سیگارت............................................................................................................ |
17 |
4-1) معرفی ساختار شرکت دخانیات........................................................................................ |
18 |
5-1) امکانات جنبی ورفاهی شرکت دخانیات........................................................................... |
19 |
6-1) مدیریت سیستم های کیفیت در شرکت دخانیات............................................................ |
19 |
7-1) دستورالعمل اجرای اعطای عاملیت های صنعتی کالای دخانی شرکت دخانیات.............. |
27 |
فصل2:کلیات بهداشت حرفه ای................................................................................................. |
28 |
1-2) تعریف................................................................................................................................. |
28 |
2-2) اهداف کلی بهداشت حرفه ای.......................................................................................... |
28 |
1-2-2) تخصص های فنی و مهندسی بهداشت حرفه ای......................................................... |
31 |
3-2) برنامه های کلی و اجرایی بهداشت حرفه ای در کارخانجات........................................... |
31 |
4-2) وظایف متخصصین بهداشت حرفه ای.............................................................................. |
31 |
5-2) تاریخچه بهداشت حرفه ای در جهان............................................................................... |
32 |
1-5-2) قرن شانزدهم................................................................................................................ |
32 |
2-5-2) قرن هفدهم................................................................................................................... |
33 |
3-5-2) قرن هیجدهم............................................................................................................... |
33 |
4-5-2) قرن نوزدهم و بیستم................................................................................................... |
33 |
6-2) تاریخچه بهداشت حرفه ای در ایران................................................................................ |
32 |
1-6-2) اداره کل بازرسی کار..................................................................................................... |
34 |
7-2) آشنایی با اداره بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت ونحوه تشکیل وفعالیت آن............... |
35 |
8-2) سیاست های کلی بهداشت حرفه ای در ایران................................................................. |
36 |
2-9) اصول بهداشت حرفه ای.................................................................................................... |
37 |
10-2) بهداشت حرفه ای به تعریف سازمان بین المللی کار........................................................ |
37 |
1-10-2) اهداف بهداشت حرفه ای............................................................................................. |
38 |
2-10-2) راه های دستیابی به بهداشت حرفه ای...................................................................... |
38 |
11-2) دیگر فعالیت های واحد بهداشت..................................................................................... |
39 |
12-2) نقش بهداشت حرفه ای در توسعه پایدار........................................................................ |
40 |
1-12-2) نقش محوری بهداشت حرفه ای در توسعه................................................................. |
42 |
فصل3:عوامل فیزیکی زیان آور محیط کار................................................................................. |
43 |
1-3) عوامل فیزیکی زیان آور محیط کار................................................................................... |
43 |
1-1-3) جا و مکان و وسایل و تجهیزات.................................................................................... |
43 |
2-1-3) روشنایی.......................................................................................................................... |
44 |
1-2-1-3) تعریف نور....................................................................................................................
|
46 |
3-1-3) تهویه............................................................................................................................. |
46 |
1-3-1-3) تدابیر حفاظتی برای مخاطرات ناشی از دما............................................................ |
47 |
4-1-3) صدا................................................................................................................................ |
48 |
1-4-1-3) آثار سروصدا............................................................................................................. |
48 |
2-4-1-3) کاهش و كنترل سروصدا.......................................................................................... |
49 |
5-1-3) ارتعاشات....................................................................................................................... |
49 |
1-5-1-3) ارتعاش در محیط کار................................................................................................ |
49 |
2-5-1-3) ارتعاشات در بدن..................................................................................................... |
50 |
3-5-1-3) آثار ارتعاشات در دست و پا.................................................................................... |
51 |
فصل 4: عوامل شیمیایی زیان آور در محیط کار........................................................................ |
52 |
1-4) عوامل شیمیایی زیان آور در محیط کار............................................................................ |
52 |
1-1-4) آلاینده های شیمیایی و تقسیم بندی آنها................................................................... |
53 |
1-1-1-4) ازها و بخارات............................................................................................................. |
53 |
2-1-1-4) مواد معلق.................................................................................................................. |
55 |
2-1-4) تقسیم بندی آلایندهها بر پایه ترکیب شیمیایی......................................................... |
56 |
3-1-4) تقسیم بندی آلاینده ها بر پایه اثرهای فیزیولوژیک.................................................. |
58 |
فصل 5:عوامل بیولوژیکی زیان آور محیط کار........................................................................... |
59 |
1-5) عوامل بیولوژیکی زیان آور محیط کار............................................................................... |
59 |
1-1-5) هپاتیت ویروس.............................................................................................................. |
59 |
2-1-5) ایدز................................................................................................................................ |
60 |
3-1-5) بروسلوز(تب مالت)....................................................................................................... |
60 |
4-1-5) کزاز................................................................................................................................ |
61 |
5-1-5) کرم قلابدار.................................................................................................................... |
61 |
6-1-5) هیستوپلاسموز.............................................................................................................. |
61 |
7-1-5) آسپرژیلوس.................................................................................................................. |
63 |
فصل 6: عوامل ارگونومی زیان آور محیط کار............................................................................ |
64 |
1-6) عوامل ارگونومی زیان آور محیط کار................................................................................. |
64 |
1-1-6) تعریف ارگونومی............................................................................................................. |
64 |
2-1-6) گذشته ارگونومی........................................................................................................... |
65 |
3-1-6) شاخه های ارگونومی..................................................................................................... |
70 |
4-1-6) جنبه هاي بهداشتي ارگونومي...................................................................................... |
70 |
5-1-6) جنبه هاي اقتصادي ارگونومي...................................................................................... |
70 |
6-1-6) ارگونومی و نقش آن در ارتقا ایمنی.............................................................................. |
71 |
7-1-6) اهداف ارگونومی............................................................................................................ |
72 |
فصل 7: عوامل روانی زیان آور محیط کار.................................................................................. |
73 |
1-7) عوامل روانی زیان آور محیط کار....................................................................................... |
74 |
1-1-7) منشاء مسائل و مشكلات رواني در محيط كار.............................................................. |
77777776 |
1-1-1-7) بعضي از راههاي پيش.گيري از بروز خستگي.......................................................... |
78 |
2-1-7) درمان خستگي و بيماريهاي رواني............................................................................... |
79 |
3-1-7) استرس شغلي............................................................................................................... |
80 |
1-3-1-7) تعريف كامل استرس................................................................................................. |
81 |
2-3-1-7) شيوههاي مداخله سازماني در كاهش استرس....................................................... |
81 |
4-1-7) اثرات نوبت كاري بر سلامت.......................................................................................... |
82 |
1-4-1-7) اختلالات رواني كه در محيطهاي صنعتي بيشتر ديده ميشوند............................. |
83 |
5-1-7) اقدامات پیشگیری کننده............................................................................................. |
84 |
فصل8:اندازه گیری صدا در شرکت............................................................................................ |
85 |
1-8) سالن اول............................................................................................................................ |
88 |
2-8) سالن دوم........................................................................................................................... |
90 |
3-8) سالن سوم......................................................................................................................... |
95 |
فصل 9: نتيجه گيري و پیشنهادات............................................................................................. |
96 |
1-9-نتيجه گيري نهائي.............................................................................................................. |
96 |
2-9) پیشنهادات....................................................................................................................... |
96 |
1-2-9-قدم ها برای رسیدن به هدف........................................................................................ |
97 |
2-2-9) معاينات پزشكي دوره اي با هدفهاي زير انجام گردد.................................................. |
98 |
3-2-9) آموزش.......................................................................................................................... |
98 |
4-2-9) کم تحرکی در محیطهای اداری و راهکارهای آن........................................................ |
100 |
5-2-9) بکارگیری اصول ارگونومی در محیطهای کاری........................................................... |
100 |
1-5-2-9) 1رگونومی در کار با کامپیوتر.................................................................................... |
103 |
6-2-9) در محیط کاری وپیشنهادات جهت آن....................................................................... |
104 |
1-6-2-9) چگونه بر فشارهای روحی و روانی در محیط کار غلبه کنیم؟................................ |
105 |
7-2-9) راههای دستیابی به اهداف بهداشت حرفه ای............................................................ |
106 |
8-2-9) راههای کنترل عوامل زیان آور در محیط کار............................................................. |
فهرست جداول
صفحه |
عنوان |
15 |
چارت(1-2)............................................................................................................................................................ |
85 |
جدول(1-8)............................................................................................................................................................ |
88 |
جدول(2-8)............................................................................................................................................................ |
90 |
جدول(3-8)........................................................................................................................................................... |
توجه داشته باشید: درصورتی که شما صاحب اثر این فایل می باشید یا به هر دلیلی نسبت به فایل تحقیقاتی مذکور در این پست مالکیت معنوی دارید و درخواست حذف آن را دارید، در واتس آپ به شماره 09100636002 پیام دهید تا ظرف 24 ساعت نسبت به حذف فایل از روی سایت دانشجوسرا اقدام شود. در صورت تمایل و درخواست، دو مقاله به صورت رایگان (به نام پژوهشگر و دانشجو) در مجلات علمی معتبر پذیرش شده و چاپ می گردد. ((حفظ حقوق معنوی صاحب اثر در اولویت فعالیت سایت دانشجوسرا می باشد))
مبلغ واقعی 19,000 تومان 50% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 9,500 تومان
برچسب های مهم