پیوند ها
بررسي روشهاي مختلف آبياري بر روي برخي صفات مرفولوژيك و فيزيولوژيك برنج (Oryza satival L.)
توجه داشته باشید: درصورتی که شما صاحب اثر این فایل می باشید یا به هر دلیلی نسبت به فایل تحقیقاتی مذکور در این پست مالکیت معنوی دارید و درخواست حذف آن را دارید، در واتس آپ به شماره 09100636002 پیام دهید تا ظرف 24 ساعت نسبت به حذف فایل از روی سایت دانشجوسرا اقدام شود. در صورت تمایل و درخواست، دو مقاله به صورت رایگان (به نام پژوهشگر و دانشجو) در مجلات علمی معتبر پذیرش شده و چاپ می گردد. ((حفظ حقوق معنوی صاحب اثر در اولویت فعالیت سایت دانشجوسرا می باشد))
مقدمه:
برنج به عنوان غذاي اصلي حدود نيمي از جمعيت جهان به شمار ميآيد و به همين دليل اين محصول يكي از مهمترين منابع اصلي تأمين كننده نياز غذايي جهان است (56،71). طبق آمار فائو مصرف سرانه برنج در كشورهاي مختلف بين 2/4 تا 1/102 كيلوگرم متغير است و معمولاً كشورهاي عمده توليد كننده برنج مصرف كنندگان عمده نيز هستند و تا حدي بين توليد و مصرف آنها موازنه وجود دارد. ولي در كشور ما متأسفانه اين توازن برقرار نيست و ايران به عنوان يازدهمين كشور توليد كننده برنج، سومين وارد كننده در جهان است (11). برنج در كشور ما بعد از گندم دومين كالاي مصرفي از نظر مقدار و تنها غلهاي است كه منحصراً براي تغذيه انسان كشت ميشود و در حدود نصف جيره غذائي 1/6 ميليارد نفري از جمعيت دنيا را تشكيل ميدهد (11) و در بخش عظيمي از قارة آسيا تأمين كننده بيش از 80% كالري و 75% پروتئين مصرفي مردم است. در كشور ما نيز به طور متوسط، روزانه 14% نياز به انرژي از طريق برنج تأمين ميشود (11). اين گياه در بين گياهان عمده زراعي داراي خصوصيات منحصر به فردي از نظر مصرف آب است (رشد در شرايط غرقابي، غيرغرقابي و ديم). آب اولين و اساسيترين عامل محدود كننده توليد محصولات كشاورزي است. كمبود آب كه به بحران قرن حاضر موسوم شده است باعث گرديد دانشمندان و محققان تلاشهاي وسيعي را در جهت يافتن راه حلهاي مناسب براي افزايش توان توليد واحد آب مصرفي آغاز نمايند.
با توجه به محدوديت منابع آبي در كشورمان، افزايش جمعيت، نياز روزان كشور به امنيت غذايي و پايين بودن راندمان آبياري در مزارع، ضروري است كه برنامهريزي دقيقي براي استفاده بهينه از منابع موجود صورت گيرد. در اين راستا هرگونه تلاش در بخش كشاورزي به عنوان بزرگترين مصرف كننده آب و بخصوص برنج به عنوان پرمصرفترين گياه و رايجترين كشت در شمال كشور كه 80 تا 85% سطح زير كشت برنج كشور را تشكيل ميدهد قابل توجه و تقدير است.
بنابراين در كشور ما بايد توليد به ازاي هر واحد آب مصرفي جايگزين توليد در واحد سطح ملاك ارزيابيها قرار گيرد. در حال حاضر به ازاي هر متر مكعب آب مصرفي در بخش كشاورزي معادل 7/0 كيلوگرم محصول توليد ميشود كه اين رقم در كشورهاي پيشرفته حدود 2 كيلوگرم است (18). براي رسيدن به اين ركورد، كاراترين راهحل، افزايش بازده آبياري و بهينهسازي مصرف آب ميباشد.
مديريت آبياري به عمليات اجرايي در يك پروژه تحت بهرهبرداري گفته ميشود كه منتج به سود بيشتر كشاورزي گردد. اين بررسي با تنظيم برنامه آبياري جهت حصول عملكرد مناسب بر روي ارقام محلي (حسني، بيتام) صورت گرفته است. ارقام محلي عليرغم عملكرد كم، به دليل سازگاري با شرايط اقليمي منطقه، پخت و خوراك مطلوب و عطر و طعم مطبوع داراي بازارپسندي خوبي هستند و شناخت اين ارقام و پي بردن به خصوصيات بارز آنها ميتواند كمك مؤثري در توليد ارقام اصلاح شده بنمايد. اين تحقيق در راستاي اهداف زير به اجرا درآمد:
- كاهش تلفات آب در آبياري برنج
- افزايش راندمان كاربرد آب
- بررسي واكنش ارقام به كم آبياري
- بهبود مديريت آبياري صفات فيزيولوژيكي با توجه به اعمال تيمارها
اميد است نتايج حاصل بتواند در پيشبرد برنامههاي زراعي و آبياري مورد استفاده قرار گيرد.
فهرست مطالب
عنوان |
صفحه |
مقدمه |
1 |
فصل اول – كليات |
3 |
1-1- سطح زير كشت و ميزان توليد در دنيا و ايران |
4 |
1-2- سابقه كشت برنج در ايران |
6 |
1-3- گياهشناسي برنج |
6 |
1-3-1- نوع ژاپونيكا |
7 |
1-3-2- نوع اينديكا |
7 |
1-3-3- نوع جاوائيكا |
7 |
1-4- سيستمهاي كشت برنج |
7 |
1-5- فيزيولوژي و مراحل رشد برنج |
10 |
1-6- فنولوژي و مراحل رشد برنج |
11 |
1-6-1- مرحلة رويشي |
11 |
1-6-2- مرحلة زايشي |
12 |
1-6-3- مرحلة رسيدگي |
13 |
1-7- آب در گياه |
14 |
1-8- آبياري در برنج |
15 |
عنوان |
صفحه |
1-8-1- روش آبياري غرقاب دائم |
15 |
1-8-2- روش آبياري متناوب |
16 |
1-8-3- آبياري برنج براساس مراحل مختلف رشد |
17 |
1-9- اثر كمبود آب |
19 |
فصل دوم – بررسي منابع |
24 |
2-1- عملكرد |
25 |
2-2- اجزاي عملكرد |
29 |
2-3- عملكرد بيولوژيكي |
34 |
2-4- راندمان مصرف آب |
34 |
2-5- شاخص برداشت |
37 |
2-6- فتوسنتز |
37 |
2-7- ماده خشك |
40 |
2-8- سرعت رشد محصول و سرعت رشد نسبي |
41 |
2-9- فواصل آبياري و مقدار آب مصرفي |
43 |
2-10- مقاومت به خشكي |
46 |
2-11- كيفيت و پروتئين دانه |
48 |
2-12- شاخص سطح برگ |
49 |
- منابع |
51 |
توجه داشته باشید: درصورتی که شما صاحب اثر این فایل می باشید یا به هر دلیلی نسبت به فایل تحقیقاتی مذکور در این پست مالکیت معنوی دارید و درخواست حذف آن را دارید، در واتس آپ به شماره 09100636002 پیام دهید تا ظرف 24 ساعت نسبت به حذف فایل از روی سایت دانشجوسرا اقدام شود. در صورت تمایل و درخواست، دو مقاله به صورت رایگان (به نام پژوهشگر و دانشجو) در مجلات علمی معتبر پذیرش شده و چاپ می گردد. ((حفظ حقوق معنوی صاحب اثر در اولویت فعالیت سایت دانشجوسرا می باشد))
مبلغ واقعی 18,000 تومان 50% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 9,000 تومان
برچسب های مهم